Jazz met een hoofdletter J

Op vrijdag 24 juni biedt de Pletterij in Haarlem een podium aan twee duo’s, die ieder op hun eigen manier invulling geven aan Jazz met een hoofdletter J.

Het Amsterdamse duo Quartier Latin , dat bestaat uit Leticia Bal en en Paul Weiling brengt een swingend, eigenzinnig en avontuurlijk programma met Afrikaanse, Andalusische en Latijns-Amerikaanse muziek en Jazz. Soms ingetogen, dan weer uitbundig, klanken van lang geleden maar ook toekomstmuziek. Leticia bespeelt de marimba, maar ook een schoenendoos of lege en met water gevulde flessen. Paul is een top-saxofonist, die na een lange muzikale wereldreis ontdekt heeft dat zijn passie ligt bij de Andalusische flamenco.

Duo Up Close wordt gevormd door Ed Verhoeff, die de elektrische gitaar bespeelt en de Amerikaanse contrabassist Paul Berner. Zij hebben een enorme ervaring op jazzgebied, maar spelen in de Pletterij intieme kamermuziekachtige muziek. Voor en na de pauze twee onvergelijkbare muzikale hoogstandjes, die uw bezoek zeker de moeite waard maken.

Aanvang is 20.30 uur. Toegang 7,50 euro, jonger dan 25 jaar betaalt 5 euro. Reserveren is gewenst, via reserveren@pletterij.nl, of  023 542 35 40. De Pletterij is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX in Haarlem.