Missing image

Wat is klassieke muziek, waar komt het vandaan?

Woensdag 13 december geeft Merlijn Kerkhof een lezing over zijn boek ‘Alles begint bij Bach’, om 20.00 uur bij Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 in Heemstede.

Wat is klassieke muziek, waar komt het vandaan? Wat zijn de meest voorkomende stijlen? Waarom zijn de meeste bekende componisten Duits? Wat is er zo goed aan de Negende symfonie van Beethoven of de atonale muziek van Arnold Schönberg, en hebben we eigenlijk een Nederlandse Mozart gehad? In Alles begint bij Bach geeft Merlijn Kerkhof antwoord op die vragen.

Het boek is geen complete muziekgeschiedenis, maar een boek van iemand die zijn onbegrensde liefde voor muziek met passie wil overbrengen. Een toegankelijk en vermakelijk begin van een muzikale ontdekkingstocht.

Merlijn Kerkhof (1986) is schrijver, journalist en muziekcriticus voor de Volkskrant. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als presentator. Eerder was hij redacteur en columnist van nrc.next. Hij studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en voltooide een master journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. In september 2016 verscheen zijn eerste boek: Alles begint bij Bach. Wat je moet weten over klassieke muziek (uitgeverij Thomas Rap).

Toegang tot de lezing bedraagt €7, 50 en reserveren is gewenst: 023-5282472 of info@boekhandelblokker.nl