Inwoners maken zelf film over Heemstede

De gemeente Heemstede roept inwoners en organisaties op om filmpjes over Heemstede te sturen naar het whatsapp-nummer: 06-46187829. Met dit beeldmateriaal wil de gemeente Heemstede een promotie- /voorlichtingsfilm maken over de gemeente. Zo vertellen de echte experts – de mensen die zelf in Heemstede wonen – op een authentieke manier het verhaal van de gemeente. Insturen kan tot en met 1 november 2017.

Wat zijn de criteria?
Alles wat met een smartphone is gefilmd, is goed genoeg als:
· de video minimaal 5 seconden en maximaal 1 minuut duurt (of een link naar een langere film, bijvoorbeeld op YouTube of Vimeo)
· de video horizontaal/liggend gefilmd is
· er gelet is op de privacy van anderen, vraag indien nodig toestemming
· de gemeente de beelden zonder toestemming van derden mag gebruiken (rechtenvrij)

Inwoners kunnen in beeld brengen wat ze mooi vinden, waar ze graag zijn of waar ze sporten, zingen, dansen, boodschappen doen, uit eten gaan, wandelen, fietsen, etc. Maar ook alles wat men al op de smartphone heeft staan van het afgelopen jaar aan evenementen of activiteiten kan worden ingestuurd. Of bijvoorbeeld een link naar een al bestaande promofilm van vereniging, monument, organisatie of bedrijf.

De film wordt gebruikt voor promotionele en voorlichtingsdoeleinden en wordt onder andere vertoond tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor nieuwe inwoners. Voor vragen is de afdeling Communicatie van Gemeente Heemstede bereikbaar via telefoonnummer: 14 023.
Beeld: In de film over Heemstede mogen bijzondere panden niet ontbreken. De Pinksterkerk is er een van. Foto: HVHB.