Inschrijving Letterenloop geopend

De eci Letterenloop staat garant voor een prachtig parcours door de lommerrijke lanen van Bloemendaal, met de IJsbaan Haarlem als unieke start- en finishlocatie. Het is een gezellig en sportief evenement voor jong en oud, met schrijvers, boekenvakkers, lezers en andere enthousiaste hardlopers. Zondag 5 juni 2016 klinkt voor de 9e keer het startschot van deze loop, waarvan de opbrengst naar het goede doel Run4Schools gaat. Doe jij ook weer mee?

De eci Letterenloop staat open voor individuele lopers, bedrijventeams en kinderen. Het hardloopevenement kent 3 afstanden. Om 10 uur start de eci 10 km, met als letterlijk ‘hoogtepunt’ het befaamde, voor sommigen beruchte Kopje van Bloemendaal. Om 12 uur gaat de 1nergiek 5 km van start. De loop voert door het gezellige centrum van Bloemendaal, waar ter hoogte van café ’t Hemeltje dweilorkest De Schuimkragen de lopers muzikaal opzweept. En om 13 uur is de Gottmer Kinderboeken Run (1,2 km), drie rondjes over de ijsbaan, zodat vaders en moeders, en opa’s en oma’s de kids kunnen blijven aanmoedigen. Ook de kinderen van Mytylschool de Regenboog zijn weer uitgenodigd, kinderen met een lichamelijke beperking, die zich op dit veilige parcours kunnen meten met de rest.

Het goede doel Run4Schools maakt zich sterk voor 4.500 kinderen op vier lagere scholen in het township Mitchell’s Plain, net buiten Kaapstad. R4S behoedt deze kinderen voor criminaliteit, drugs en prostitutie door hun talent op het gebied van sport, dans, muziek en creativiteit via in- en naschoolse activiteiten te ontwikkelen.

Voor meer informatie en inschrijven, kijk op www.letterenloop.nl

Foto Miriam Mannak i.s.m. Stichting Run4Schools.