In Memoriam Meindert Fennema (GroenLinks Bloemendaal)

Bloemendaal – Voor aanvang van de extra raadsvergadering van gemeente Bloemendaal, woensdag 14 juni, is aandacht gegeven aan het overlijden van Meindert Fennema. Het bestuur van de GroenLinks-afdeling ZW-Kennemerland schreef het In Memoriam, hier deels beschreven:

“Meindert is 12 juni overleden, hij werd 77 jaar. Hij laat veel en bijzondere herinneringen na. We verliezen met hem een hartelijk en gastvrij mens die, met voortdurende toewijding aan GroenLinks, velen (inwoners, fractie, bestuur) stimuleerde, politiek actief maakte en ondersteunde. 

De lokale politiek stemde Meindert niet altijd vrolijk, maar “iemand moet het doen”. Zo rolde hij de Bloemendaalse politiek in als duo-commissielid (cie. Grondgebied in Bloemendaal) en was daarna van 19-2-2014 t/m 24-9-2014 raadslid en fractievoorzitter als opvolger van Richard Kruijswijk die 19-2-2014 tot Bloemendaals wethouder werd benoemd. In die periode wist hij Martine Wierda zo ver te brengen dat zij het stokje in de raad overnam.

Ook lokaal trok hij de aandacht door denkkracht en scherpe, scherpzinnige en soms provocerende bijdragen. Tegelijk liet hij zien dat samenwerking, elkaar wat gunnen en ook een goede persoonlijke band belangrijk is. Mei 2014 – na een sprong van 1 naar 3 zetels voor GroenLinks Bloemendaal – hielp hij Richard Kruijswijk bij de totstandkoming van een coalitie VVD-D66-GroenLinks (2014-2018).”

Tekst en aangeleverde foto: Bestuur GroenLinks ZuidWest Kennemerland.