Ideale plek om avant-garde te ontdekken

Zaterdag 22 april presenteert de Pletterij het minifestival Grensverkenningen. Het festival biedt een podium aan acts uit de uithoeken van het muzikale spectrum en bestaat uit korte optredens met onder meer hedendaagse gecomponeerde muziek, impro-jazz, avant-garde pop en wereldmuziek. Vanwege het afwisselende programma en de beperkte duur van de sets is dit festival de ideale plek om avant-garde te ontdekken.

Op het programma staan (in willekeurige volgorde): Het basklarinetduo Oguz Büyükberber en Tobias Klein, dat garant staat voor een spannende audio-visuele performance. De experimentele altvioliste en zangeres Anne Bakker. Zij roept met haar muziek graag dromerige sferen op. Om dat te bereiken combineert ze verschillende genres zoals triphop, klassieke- en wereldmuziek. Het trio Kleefstra|Bakker|Kleefstra, dat bestaat uit gitaristen Romke Kleefstra en Anne-Chris Bakker en de dichter Jan Kleefstra. Ze manifesteren zich in donker getinte, dromerige soundscapes. Het Amsterdamse noise- duo Glice, dat de de luisteraar meeneemt op een sonische ontdekkingsreis met improvisatie en experiment als navigatie. De vijfde act bestaat uit een uniek optreden van de Japanse componist, arrangeur, gitarist Rei Satoshi. Ze brengt een perfecte mix van modern klassiek, rock en traditionele Oosterse muziek.

Het festival gaat van start om 20.00 uur en de toegang bedraagt €10,00/onder 25 jaar: €7,50. De Pletterij is te vinden aan de Lange Herenvest 122, Haarlem. Reserveren kan via www.pletterij.nl.