Huldiging jonge sportkampioenen Bloemendaal groot feest!

Door Joke van der Zee

Bloemendaal – Het prachtige openluchttheater Caprera leent zich niet alleen goed voor culturele optredens maar ook voor een sportief evenement: de huldiging van jonge sportkampioenen uit de gemeente Bloemendaal. Dat gebeurde woensdagavond 29 juni vanaf zeven uur ’s avonds. Sport is natuurlijk óók een cultuur en een heel belangrijke, want winnen is leuk, maar nog leuker is het als je dat samen met je teamgenoten doet. De teams uit alle dorpen van de gemeente, die in hun klasse kampioenen werden, bekers en medailles wonnen, mochten naar het podium. En hoe leuk is het om als (groot-)ouders op de tribune gezeten de (klein-)kinderen op het podium toe te juichen.

Een mooie afsluiting van het sportseizoen, deze huldiging. Gemeente Bloemendaal trok samen op met SportSupport, die zoals de naam al zegt, sporten support. Bewegen is goed voor het lijf maar verlies incasseren, beter worden en samen de winst pakken, daar groeit een kind van. Locoburgemeester Suzanne de Roy van Zuidewijn, ‘bazin van sport’, gaf aan heel trots te zijn op alle kinderen die er woensdag waren. Alle teams, van basketbal tot hockey en tennis, mochten naar voren komen en alle kinderen werden gefeliciteerd. Ook werd van elk team een groepsfoto gemaakt en konden de jonge sporters later lekker iets koels te drinken krijgen. Het was een warme zomeravond maar gelukkig gaven de hoge bomen lekker koelte.

‘Cool’ is zeker Jinte van der Putten. Zij werd deze avond uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar! Jinte heeft meegedaan aan de Special Olympics en wist met haar sport: aangepast schaatsen maar liefst tweemaal goud te winnen, onder meer tijdens shorttrack. De Bennebroekse kwam het podium op en mocht een daverend applaus in ontvangst nemen.

Het was een gezellige en heel sportieve avond waarbij ook de openingsshow door balletschool Jolijn niet onvermeld mag blijven. Stoere meiden en jongens dansten op de muziek van nu, door (Sport)DJ Guess Caprera ‘ingeblazen’. Niet oorverdovend hard; iedereen blijft sportief natuurlijk!

Bij de foto: Sfeer tijdens de avond voor sportkampioenen, in Caprera.