Hulde aan Heemsteedse vrijwilligers

Donderdag 23 november werden Heemsteedse vrijwilligers voor het voetlicht gehaald in de burgerzaal van het Heemsteedse raadhuis. Het ging om acht genomineerde vrijwilligers voor de vrijwilligersprijs.

Betrokkenheid creëren, leden en ouders van de club goed informeren zodat ze een dynamisch beeld krijgen van de activiteiten zorgt voor betrokkenheid en verbondenheid van ouders en leden. Dirk-Jan van der Wal, bestuurslid en leider van de Spaarnegeuzen is de drijvende kracht achter het opzetten en actueel houden van de website, digitale foto en filmkanalen, twitter en de facebookgroep van de Spaarnegeuzen. Tijdens het jaarlijkse zomerkamp maakt hij de dagelijkse digitale kampkrant vanaf een eiland in de Vinkerveense Plassen. Het piekt dan direct met een groot aantal bezoekers van de site, allemaal ouders die willen weten hoe het gaat met het grut. Hij verspreidt het via facebook, maar drukt die ook af op een meegenomen printertje voor de zeilertjes die net zo benieuwd zijn. Wethouder Christa Kuiper feliciteerde Dirk-Jan met een oorkonde en 250 euro om te gebruiken voor het werven, begeleiden en behouden van vrijwilligers. De gemeente wilde dit jaar aandacht schenken aan vrijwilligers die achter de schermen via digitale kanalen als een website, facebook, twitter, Instagram, snapchat hun organisatie zichtbaar en vindbaar maken voor potentiële leden, vrijwilligers en belangstellenden.

Kuiper bedankte de jury, bestaande uit raadslid Annelies van der Have, Roeland Schenkels HBC-jeugdvertegenwoordiger winnaar 2015 en Jose van Duin van Vrijwilligerspunt Heemstede die er geen gemakkelijke klus aangehad hebben om die digitale wijsneus te selecteren. Annelies vroeg woensdagavond tijdens het vrijwilligersfeest van de gemeente Heemstede in de burgerzaal de genomineerden naar voren. Van NVJ De Haven was dat Sanne van Beek, SeniorWeb, Henk Kuiphof die Heemsteedse ouderen digitaal op weg heeft geholpen, Heemsteedse Reddingsbrigade ICT werkgroep met Jochem Cornelis, Joost Boerboom, Remco van Saase, Tako van Midwoud en Thomas Meijer. RCH–voetbal Webteam met Bart Braspenning, Bas Zurburg en Harry Opheikens. Bibliotheek ZK Vrijwilligers Media café met Ynze van der Ree, Carin Leuven, Ton Schreuders en Jan de Lint. Scouting Graaf Bernadotte met Fieke Jagtman en de Historische Vereniging Heemstede- Bennebroek waar Harry Opheikens verantwoordelijk is voor beleid en uitvoering van de Digitale HVHB. Opmerkelijk is dat Harry al eerder bij het webteam van RCH op het podium stond. Die digitale duizendpoot heeft ook wekelijks een rubriek in de Heemsteder en is actief op facebookpagina’s met nieuws en weetjes over monumenten in Heemstede. Herfstboeketten, een serenade van de Haarlemse Viooldiva’s en veel applaus van de vele collega vrijwilligers maakten de avond compleet.

Ton van den Brink