Hommage aan de 17e eeuwse meesterwerken van het Rijks

Op vrijdag 2 september vertelt Coen Sligting (verbonden aan bureau Marcel Wanders) over het boek RIJKS, ’s avonds om 20.00 uur bij Boekhandel Blokker op de Binnenweg 138 in Heemstede. Blokker presenteert beide boeken aan de hand van de gelimiteerde handgemaakte editie en speciaal ontworpen leestafel.

Met Rijks, Masters Of The Golden Age – Paintings Of The Gallery Of Honour brengt Marcel Wanders een fenomenale hommage aan de 17e eeuwse meesterwerken uit de Eregalerij van het Rijksmuseum.

Een gedrukte versie van de Unique Edition is er in een gelimiteerde oplage van 2.500 stuks. Per stuk genummerd en gesigneerd door Marcel Wanders. Deze zeer luxe en bijzondere uitgave is gedrukt op speciaal op maat gemaakt papier, volledig gecertificeerd en voldoet tevens aan de allerhoogste milieu-eisen. Er is gedrukt met hoogwaardig gepigmenteerde inkten waardoor de kleuren van de afgebeelde kunstwerken optimaal tot hun recht komen. Het boek wordt handmatig gebonden volgens een techniek die al eeuwen wordt toegepast voor zware boeken in de Bodoniana style en voorzien van 9 mm dikke beukenhouten platten en omtrokken met het mooiste en kwalitatief beste rundleer wat uiteraard ook weer voldoet aan de hoogste milieu-eisen en is voorzien van zeer complexe, indrukwekkende en verschillende folietechnieken. Het boek heeft een omvang van 440 pagina’s, is voorzien van zilver op snee en heeft een afmeting van 50 x 70 cm. Deze versie wordt geleverd met een speciaal ontworpen boekentafel die gemaakt is uit mangohout. Het Engelstalige ‘Behind the Scenes’ boek wordt bijgeleverd. De verkoopprijs van het boek met de tafel bedraagt €6.150,- In augustus 2016 verscheen de publiekseditie – Prijs: €115,-. De presentatie begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472