Zakelijk krediet

Hoe vraag ik zakelijk krediet aan voor mijn bedrijf?

PARTNERBIJDRAGE

Is er sprake van een tijdelijk financieel tekort en wil je dit graag oplossen? Of wil je niet langer wachten met het aanvullen van voorraden of het betalen van openstaande rekeningen? Dan biedt zakelijk krediet uitkomst. Een geldverstrekker zet dan geld voor je klaar op een speciale rekening, waarna jij het op kunt nemen als je het nodig hebt. Ben je al lange tijd op zoek naar een dergelijke zakelijke financiering? Dan wil je misschien wel zakelijk krediet aanvragen voor jouw bedrijf. In deze tekst vertellen wij je hoe je dit doet.

Aanvraagproces hangt af van leenbedrag

Bij veel geldverstrekkers kun je tegenwoordig online zakelijke krediet aanvragen. Toch is dit niet altijd mogelijk. Of je een online aanvraag in kunt dienen, hangt af van het bedrag dat je wilt lenen. Wil je tussen de 5000 en 250.000 euro lenen? Dan kun je over het algemeen een aanvraag indienen via de website van een geldverstrekker. Je weet in dat geval binnen 15 minuten of je in aanmerking komt voor zakelijk krediet en tegen welke rente en voorwaarden je de lening afsluit. Wie meer dan 250.000 euro wil lenen, moet vaak een adviesgesprek inplannen. Een geldverstrekker neemt in dat geval zo snel mogelijk contact met je op. Aan een adviesgesprek zijn meestal geen kosten verbonden.

Ga op zoek naar een geldverstrekker

Heb je (meer dan) genoeg aan 250.000 euro? Dan hoef je de deur niet uit om zakelijk krediet aan te vragen. Voordat je een aanvraag in kunt dienen, moet je allereerst op zoek naar een geldverstrekker. Aangezien je bij veel geldverstrekkers tegenwoordig ook een zakelijke financiering aan kunt vragen, is dit niet bijzonder lastig. Kies overigens niet blind voor de eerste geldverstrekker die je tegenkomt, maar maak altijd een vergelijking. Zo voorkom je dat je binnen de kortste keren spijt krijgt van de keuze die je maakt. Wie makkelijk en snel zakelijk krediet wil vergelijken, kan hier het beste een vergelijkingssite voor gebruiken.

Zo verloopt het online aanvraagproces

Als je een geldverstrekker gevonden hebt waarbij je online zakelijk krediet aan kunt vragen, ben je vast benieuwd hoe het aanvraagproces in zijn werk gaat. Daarom vertellen wij je hier hoe je online zakelijk krediet aanvraagt. Het begint allemaal met het aanmaken van een account bij de geldverstrekker waarbij je zakelijk krediet aan wilt vragen. Wanneer je dit gedaan hebt, word je gevraagd om de bij- en afschrijvingen van jouw bedrijf aan te leveren, evenals de jaarrekening. Op basis van deze gegevens ontvang je vervolgens een aanbod op maat.

Staat het aanbod je aan? Dan ga je hier waarschijnlijk op in. De geldverstrekker vraagt je dan om aanvullende documenten aan te leveren. Wanneer je dit gedaan hebt, rond je jouw aanvraag af. Het is geen uitgemaakte zaak dat je de lening ook toegewezen krijgt, want een geldverstrekker beoordeelt jouw aanvraag namelijk eerst. Krijg je groen licht? Identificeer jezelf dan via iDIN en kies op welke datum je het zakelijke krediet in wilt laten gaan. De geldverstrekker zorgt er vervolgens voor dat je op de gekozen datum toegang hebt tot de rekening waarop het geld staat.