9_2018_jaap robben_blokker_

Hoe praat je met een broer die niet spreekt?

Donderdagavond 4 oktober wordt Jaap Robben geïnterviewd over zijn roman ‘Zomervacht’ bij  Boekhandel Blokker aan de Binnenweg 138 te Heemstede.

Na zijn succesvolle en prachtige debuutroman ‘Birk’ (Nederlandse Boekhandels Prijs 2014, ANV Debutantenprijs 2015 én Dioraphte Literatour Publieksprijs 2015) is nu zijn nieuwe roman verschenen.

Over het boek: Sinds hun gezin uit elkaar viel, wonen de dertienjarige Brian en zijn vader op een terreintje met loodsen, caravans en waakhonden. Als ze voor het eerst in maanden Brians verstandelijk en fysiek gehandicapte broer Damian bezoeken, vraagt de directeur van de instelling of Damian vanwege een grote renovatie tijdelijk thuis opgevangen kan worden. Pa ziet dat niet zitten. Tot het woord ‘vergoeding’ valt. Die zomer krijgt Brian de verantwoordelijkheid voor zijn broer. Maar hoe praat je met een broer die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? En hoe houd je iemand in bedwang die sterker is dan jij? In de schaduw van hun stacaravan ontstaat een intieme band tussen de broers die hun leven zal veranderen.

Belangstellenden bij Blokker zijn welkom om 20.00 uur. De toegang bedraagt €7,50. Reserveren is gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472.

Foto: ©Charlie De Keersmaecker.