Hockeyclub M.H.C. Alliance viert feestelijk en groots 90-jarig bestaan

Hockeyclub M.H.C. Alliance vierde afgelopen zaterdag groots haar 90-jarig bestaan. Want zeg nu zelf, een verjaardag en een bewogen geschiedenis van 90 jaar, dat is best wel een feestje waard. En zo geschiedde.

De hockeyvereniging zag het levenslicht in het begin van het schooljaar 1927-28 met een oproep van  Charles van Rooy, leerling aan het Triniteitslyceum te Haarlem. Op het schoolprikbord hing hij de volgende tekst:
‘Wie lid wil worden van een hockeyclub kan zich opgeven bij Ch. van Rooy 2B’.
Een dag of wat later stond er handgeschreven bij: ‘contributie 2,50 gulden’. Maar dit bleek toch te duur voor het budget van de scholieren en dus werd er een contributie van 1 gulden geïntroduceerd.

Aanvankelijk was de naam die Charles van Rooy voor ogen had Hockeyclub Triniteits College, oftewel H.T.C. De toenmalige rector van het katholieke Triniteitslyceum, pater Vlaar, zag dit echter anders en gaf er de voorkeur aan dat alle sportclubs van het lyceum dezelfde naam droegen. Hij wilde de club, net als de schoolvoetbalclub, liever Alliance noemen. Het werd uiteindelijk een compromis: H.T.C. Alliance. Tegenwoordig draagt de club de officiële benaming M.H.C. (Mixed Hockey Club) Alliance.

Sinds jaar en dag is M.H.C. Alliance een club voor jong en oud, voor iedereen die de hockeysport een warm hart toedraagt, vol sportiviteit en sociale gezelligheid. Afgelopen zaterdag was de opkomst groot en dit was ook duidelijk te zien aan de gezellige en enthousiaste sfeer. Er waren diverse activiteiten voor jong en oud te beleven. Zo waren er voor de kleinsten en de jeugd een dierentuin, een picknick en de Alliance dans. Voor de E- en F-jeugd verzorgde Bovelander & Bovelander een ABN AMRO Clinic. Natuurlijk werd er ook getraind en gehockeyd.

‘s Middags werd er aan de A- en B-teams, de senioren, veteranen, trimmers en fithockeyers een drankje met bitterbal geserveerd. Vele foto’s van alle teams werden gemaakt. Tevens waren er foto’s voor het hockeyplaatjesverzamelboek. Daarnaast was er de Volvo snelheidsmeter aanwezig en kon je hockeybitjes op maat laten happen. Gezellig was tevens de tweedehands hockeyspullenmarkt, die veel belangstelling trok. En op deze warme dag kwam er ook een echte ijscokar. De hockeyclub is momenteel stevig aan het werven en vooral op zoek naar jongens voor de jeugdteams en naar senioren. Interesse? Stuur een e-mail naar: info@mhc-alliance.nl of kijk op: www.mhc-alliance.nl.

Bart Jonker