HFC Heemstede 2 doet mee aan ‘StopTober’

Heemstede – Al vele jaren spelen ze samen in een vriendenteam van HFC Heemstede 2. Al jaren komen ze uit in de kelderklasse van het Nederlandse zaalvoetbal, maar altijd met veel plezier. Sommige spelers van dit team zijn al jaren verstokte rokers. 

Lex Beck, keeper van het team: “We worden allemaal een jaartje ouder. De meesten van ons zijn tegen de vijftig en Martin loopt al tegen de zestig. Wil je blijven meekomen, ook in deze klasse, waar we steeds jongere teams tegenkomen, is het nodig om in een goede conditie te zijn.” Martin Wijnands vult Lex aan: ”Sommigen van ons roken al zo lang en enkelen al sinds de middelbare school. Zo hebben wij in ons team ‘Peetje Sjakie’ en ‘Ronnie Stuyvesant’ rondlopen.”

Toen in september het nieuwe zaalvoetbalseizoen begon en wij elkaar weer na de vakantie in de kleedkamer aantroffen, keken wij elkaar aan en zeiden gelijk: “Wij gaan meedoen met het initiatief ‘StopTober’.”

Sommigen van ons zullen bergen moeten gaan verzetten, voor anderen zal het iets makkelijker zijn misschien, maar ze zullen volhouden. Het team zal elkaar moeten coachen en ondersteunen willen zij het gaan redden.
Het is niet niks om in de afgelopen dertig jaar iedere dag gerookt te hebben en dan opeens te stoppen. Sommige spelers maken gebruik van de bekende nicotinepleisters, anderen zorgen ervoor dat hun omgeving ze in de gaten houdt. Om elkaar te ondersteunen heeft het team een eigen App-groep aangemaakt om elkaar aan te sporen en motiveren.

StopTober is de eerste stap naar een gezonder leven. In ieder geval voor de spelers van Heemstede 2.

Op de foto: ‘Peetje Sjakie’ en ‘Ronnie Stuyvesant’.