Herfstfotoprijs overhandigd aan winnaar Philip Fontana

Heemstede – Zaterdag 23 november nam de trotse winnaar Philip Fontana de prijs voor de mooiste herfstfoto uit handen van Vincent van Dijk in zijn fotozaak op Binnenweg 137. Vincent had de winnende foto prachtig afgedrukt en ingelijst.

Philip Fontana is Amerikaan en komt uit New York. Hij woont sinds 2017 in Heemstede en hij werkt als expat. Hij heeft daarvoor negen jaar in Dubai gewoond en gewerkt. Fotograferen is zijn grote hobby. Zijn foto’s zijn met recht indrukwekkend te noemen.

De winnende foto is gemaakt met een Nikon D800 spiegelreflexcamera, in wandelbos Groenendaal. Philip: “Ik vind zelf de compositie van deze foto zo mooi door het contrast van licht en donker. Het goudgele bladerendek met de zwarte takken maakt deze foto bijzonder.” Zijn vrouw Bep raadde hem aan niet de boom in zijn geheel te fotograferen, maar een deel van de boom. Dat geeft deze foto een speelser en abstracter effect. Philip houdt van het wandelbos Groenendaal en de wisseling van de seizoenen. “De prachtige kleuren in de herfst doen me denken aan de periode van de Indian summer in de Verenigde Staten waar ik vandaan kom”, legt hij uit.

Philip werkt ook met een kleine pocketcamera en zelfs met een camera op een drone.  Met de laatste camera wist hij vorige jaar in de derde week april een bloeiend bollenveld bij zonsopkomst vast te leggen, op de foto hieronder. Philip, namens de Heemsteder en Foto Vincent van Dijk van harte gefeliciteerd met je prijs!

Bart Jonker

Foto boven: V.l.n.r.: Philip Fontana krijgt zijn prijs overhandigd door Vincent van Dijk. Foto hieronder: De dronefoto van het bollenveld, gemaakt door Philip Fontana.