Help je buurt verkeersveiliger maken

Verkeersonveilig gedrag gebeurt vaak onbewust. Door te hard rijden, niet goed uit te kijken bij het oversteken of verkeerd te parkeren, ontstaan er onveilige situaties zonder dat we hier bij stilstaan. Buurtacties maken mensen bewust van hun verkeersgedrag. Veilig Verkeer Nederland helpt u bij het organiseren van activiteiten om hier aandacht voor te vragen. Kijk op de website wat de mogelijkheden zijn: https://www.meldpuntveiligverkeer.nl

Samen met buurtbewoners kunt u buurtacties organiseren en uitvoeren. Door de samenwerking maakt u elkaar bewust van ieders rol in het verkeer en de verkeersveiligheid. Juist wanneer de verkeersonveiligheid bijna dagelijks van dichtbij wordt gevoeld, kunnen buurtacties effectief zijn.

Aan de slag?
Meld u dan aan via de website van het Meldpunt Veilig Verkeer en geef de verkeersonveilige situatie door. Op basis van uw melding kunt u kiezen uit diverse acties die passen bij de door u gesignaleerde verkeersveiligheidproblemen. Veilig Verkeer Nederland ondersteunt u met handleidingen, draaiboeken en materialen.

Een aantal voorbeelden van de acties die u zou kunnen organiseren: Veilige Snelheid, Snelheidsmeting, Buitenspeeldag, Verkeersquiz, Remwegsimulatie, Sluipverkeer en Gevaren van de dode hoek.