Heerlijk diner voor bezoekers dagcentrum de Luifel

Medewerkers van Dagcentrum de Luifel organiseerden afgelopen week een feestelijk kerstdiner voor de bezoekers van het dagcentrum en hun mantelzorgers. Ze deden dit onder andere om mantelzorgers te bedanken voor de vele tijd die ze besteden aan de zorg voor mensen, doorgaans ouderen met beginnende dementie, die het dagcentrum bezoeken.

Behalve een heerlijk diner, verzorgd door de koks van de Luifel, was er ook een optreden van pianist Niels van der Weiden en werden er uit volle borst kerstliederen gezongen. Ook droegen bezoekers van het dagcentrum gedichten voor.

Dagcentrum de Luifel, onderdeel van ouderenzorgorganisatie SHDH, opende afgelopen juli haar deuren in cultureel centrum de Luifel van WIJ Heemstede aan de Herenweg 96. Het dagcentrum is er voor mensen met (beginnende) dementie die thuis wonen. Een reden om het dagcentrum te bezoeken is bijvoorbeeld om hulp te krijgen bij de indeling van de dag. Of om mantelzorgers af en toe te ontlasten. Bezoek aan het dagcentrum is mogelijk met een indicatie, verstrekt door de gemeente vanuit de WMO.

Het dagcentrum is vijf dagen per week open en biedt elke dag weer een ander programma. Naast een onderling goed contact en goede gesprekken, is bewegen een belangrijk onderdeel van de dagactiviteiten. Daarnaast staan uitstapjes regelmatig op de agenda en wordt er veel gelachen met elkaar.

Dagcentrum de Luifel is voor informatie bereikbaar via 088- 0404122. Medewerkers Marijke, Renate of Harmen beantwoorden graag alle vragen.