Heemsteedse Rian Peeperkorn exposeert in Mondriaanhuis

Heemstede/Amersfoort – Het Mondriaanhuis in Amersfoort organiseert de tentoonstelling 25 x 25 x 25 en viert hiermee zijn 25-jarig bestaan. 25 leden van landelijke kunstenaarsvereniging De Ploegh maakten speciaal een werk van 25 x 25 centimeter geïnspireerd op Piet Mondriaan. Een van deze kunstenaars is de Heemsteedse keramiekkunstenares Rian Peeperkorn.

Rian Peeperkorn had eind 2018 al een kunstwerk gemaakt dat zij heeft ingeleverd voor de tentoonstelling. Peeperkorn heeft op een draaischijf conische vormen van zwart bakkende klei gemaakt. Later heeft ze deze op een paneel van zwart hout gelijmd. De vormen zijn afwisselend geglazuurd en ongeglazuurd waardoor een matte uitstraling ontstaat, de vormen staan niet allemaal dezelfde kant op.

Peeperkorn over haar kunstwerk: “Ik word er wel blij van, ik ben er heel tevreden over.” Na het maken van het kunstwerk ziet de kunstenares steeds meer overeenkomsten met Mondriaan. “Hij is me steeds meer gaan inspireren. Ik heb geleerd dat je bij je keuze mag blijven. Je hoeft niet steeds te vernieuwen, je mag hetzelfde pad blijven bewandelen.”

Wel wil zij zich steeds blijven ontwikkelen als kunstenaar. “Ik ben nu op zoek naar een andere vorm waarin ik dezelfde kracht kan vinden. Maar het blijft een ronde vorm waar ik op uitkom, omdat ik met de draaischijf werk. Naast het vormenspel blijft het lijnenspel in mijn werk ook heel belangrijk.”

De expositie 25 x 25 x 25 is te bezoeken tot en met 8 maart 2020 in het Mondriaanhuis, Kortegracht 11 in Amersfoort, meer informatie vindt u op: http://www.mondriaanhuis.nl.

Foto aangeleverd door Mondriaanhuis.