Heemsteedse Mickey naar finale in Lissabon!

’s Wereld meest vooraanstaande modellenbureau Elite kondigt de 33ste editie van de Elite Model Look World Final aan. De modellenwedstrijd vindt van 16 tot en met 23 november 2016 plaats in Lissabon, Portugal en wordt mede mogelijk gemaakt door de Camara Municipal de Lisboa.

Het Elite Model Look 2016 avontuur begon in maart 2016, toen professionele Elite scouts stad en land afreisden om de beste modellen-in-spe te selecteren. De modellen konden zich dit jaar via Facebook of op de castingdagen aanmelden. Na drie volle castingdagen werden de halvefinalisten en uiteindelijk ook de gelukkige finalisten gekozen. De Nederlandse finale werd gewonnen door Mickey Kümmer (17) uit Heemstede en Joyce Bergevoet (15) uit Duiven. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de internationale finale in Lissabon.

De finalisten van de wereldwijde finale krijgen voorafgaande aan de finale een zesdaagse bootcamp om zich klaar te stomen voor de finale. Zo leren fotografen, catwalk coaches en haar- en make-up artiesten de finalisten de fijne kneepjes van het vak. Het beloven zes intensieve dagen vol fotoshoots, catwalkloopjes en persinterviews te worden.

De World Final vindt plaats op woensdag 23 november in de iconische stierengevechtarena Campo Pequeno, welke ruimte biedt aan 3.000 gasten van over de hele wereld. De show met live optredens is minstens zo spectaculair als de locatie. Tijdens het feestelijke evenement kiest de jury vijf jongens en tien meisjes die een tweejarig contract krijgen met het wereldwijde netwerk van Elite. Één jongen en één meisje worden gekroond tot winnaars en ontvangen een contract t.w.v. € 50.000,- en € 150.000,- respectievelijk.

Mickey (links): Heemsteeds trots!