Heemsteedse Maxime Croft wordt coureur Vattenfall Solar Team

De Heemsteedse Maxime Croft (22) wordt een van de coureurs van het Vattenfall Solar Team. De student werktuigbouwkunde rijdt een spannende coureursrace op circuit Zandvoort.

Het zonneraceteam uit Delft maakte vandaag de drie coureurs bekend die dit najaar achter het stuur van zonneauto NunaX kruipen tijdens het WK Zonneracen in Australië, de Bridgestone World Solar Challenge. Op circuit Zandvoort raceten de drie kersverse coureurs vandaag tegen elkaar als eerste training én voor het recht om zonneauto NunaX te mogen besturen tijdens de kwalificatierace voorafgaand aan de Solar Challenge. Collega-coureur Tom Salden pakte de winst.

Max van der Waals, Maxime Croft en Tom Salden. Het zijn momenteel nog relatief onbekende studenten van de Technische Universiteit Delft. Maar daar komt waarschijnlijk snel verandering in. De drie studenten mogen dit najaar namelijk de zelfgebouwde zonneauto van het Vattenfall Solar Team 3000 kilometer door de outback van Australië loodsen. 

Hoewel Maxime en haar collega’s nog geen race-ervaring hebben, hoeven de studenten het wiel niet helemaal zelf uit te vinden. De traditie is dat de oud-coureurs van Nuna de nieuwe coureurs voorzien van tips en adviezen. Er is zelfs een heuse coureursacademie binnen het team. Meer informatie op http://www.vattenfallsolarteam.com.

 Maxime Croft (foto door Hans-Peter en Jorrit).