Heemsteedse deelname Walking Wheels afdansen

Zaterdagmiddag 20 mei hebben 21 rolstoeldansers van Walking Wheels uit Hoofddorp deelgenomen aan de jaarlijkse medaltest in Dans Center Fokker. Twee deskundige juryleden hebben de prestaties beoordeeld. Alle dansers zijn geslaagd en ontvangen een officieel certificaat en een speldje. Ook was er Heemsteedse deelname, Jack Kokelaar (zie foto). Hij slaagde voor ‘brons combi’.

Bij veel dansscholen is het afdansen een jaarlijks terugkerend fenomeen, ook voor de rolstoeldansers van Walking Wheels. Sommige deelnemers zijn net een jaar op les en dansen af voor brons, anderen oefenen al iets langer en dansen af voor bijvoorbeeld goud of topklasse. Het te verdienen speldje wordt uitgegeven door Stichting Rolstoeldansen Nederland (SRN), de niveaus zijn dan ook in heel Nederland gelijk. Vier deelnemers dansen voor speciale opdrachten die Walking Wheels zelf heeft opgesteld voor deelnemers voor wie geen SRN-categorie van toepassing (meer) is.

Er is gedanst in duo (twee rolstoelgebruikers vormen een danspaar) en combi (een rolstoelgebruiker met een lopende partner).

De jury kijkt bij elke individuele danser naar een aantal aspecten, zoals: danst de deelnemer in de maat van de muziek, wordt een figuur/dans technisch goed uitgevoerd, is er een goed samenspel tussen beide danspartners, heeft de danser een goede danshouding en vooral heeft de danser plezier in het dansen.

Onder de deelnemers zijn overigens niet alleen rolstoelgebruikers. Ook lopende (valide) partners worden op hun dansen samen met een rolstoelgebruiker beoordeeld.

De jury maakte aan het eind van de middag bekend dat alle deelnemers zijn geslaagd. Certificaten zijn uitgedeeld, speldjes opgespeld en oorkondes overhandigd aan dansers die niet voor hun punten maar ter ondersteuning van een deelnemer hebben meegedanst.