Heemsteedse deelname poëziefestival

Dolly Bellefleur presenteert 8 mei om 12.00 uur de opening van het jaarlijkse poëziefestival van De Haarlemse Dichtlijn. Met ‘In de stilte na de storm’ -haar ‘hertaalde’ songfestivalbijdrage van de Common Linnets- preludeert zij op het thema van dit jaar: Stampende Stilte. Honderd dichters dragen voor uit eigen werk. De grote variëteit aan voordrachten maakt het festival aantrekkelijk en toegankelijk voor een breed publiek. Uit Heemstede is er deelname van Peter Straus, Jan de Bruin en Marten Janse.

De Haarlemse Dichtlijn bestaat tien jaar en de formule met parallelle programma’s heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Bezoekers hebben iets te kiezen. Na de aftrap bij de Toneelschuur, kunt u de podia bezoeken bij onder meer het trainingscentrum HOF20 op het Begijnhof, met als presentator radiomaakster Wilma Vermunt, het overdekte terras van Stempels aan het Klokhuisplein, met Hans Goes en Evelien Hofhuis van theatergroep Eglentier en in de Katrijnkapel van Stem in de Stad aan de Nieuwe Groenmarkt met Marja Moors van Dreaming Together.

Elk programma wordt vakkundig geleid door een presentator die de dichters aanmoedigt en het publiek uitnodigt om hun oordeel uit te stellen en van het taalspel te genieten. Festivalbezoekers zien steeds een mix van oude, bekende en nieuwe gezichten, gepokt en gemazelde dichters versus jong en onbedorven schrijftalenten.

Op de foto: Dolly Bellefleur (foto: Marcus Koppen).