Heemsteedse behaalt mooie turnprestaties op NK

Irène de Vries van Sportclub HLC mocht afgelopen zaterdag en zondag deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap turnen N3. 4 weken geleden behaalde Irene de Vries een mooie 2e plaats tijdens de halve finale turnen. Daarnaast bemachtigde zij deze dag ook 2 finale plaatsen voor de Toestelfinales tijdens het NK. Afgelopen zaterdag arriveerde Irene vroeg op het NK voor haar meerkampfinale in de klasse Pupil 2 N3. De sporthal in Dordrecht was omgetoverd tot een mooie wedstrijdhal, waar veel turnster vol spanning stonden te wachten tot zij mochten beginnen. Op alle vier de toestellen: Brug, balk, vloer en sprong, turnde zij een stabiele wedstrijd. Met het laatste toestel op vloer en mooie cijfers op de andere toestellen zonder fouten werd de uitslag erg spannend. De beste 36 turnsters van Nederland hebben aan deze wedstrijd deel genomen. Irene de Vries wist uiteindelijk een 10e plaats te halen. Zondag was Irene weer aanwezig bij deze finale in Dordrecht. Ditmaal voor de toestelfinales op brug en balk. Irène is een talentvolle turnster die al op jonge leeftijd veel controle heeft over haar bewegingen en spanning kan omzetten en lichaamsspanning. Daarnaast was het noodzakelijk om risico’s te nemen bij beide toestellen.

De beste 8 turnsters van Nederland turnde achter elkaar op het toestel. Bij de brug was Irene als 3e aan de beurt. Met een oefening die zij nog niet eerder zo ruim en mooi had uitgevoerd, viel het cijfer in eerste instantie een beetje tegen. Een paar oefeningen en uitslagen later bleek de jury met de toestelfinales nog strenger te zijn dan de dag ervoor en haar cijfer genoeg was voor een 3e plaats van Nederland.

Met de lach op haar gezicht van deze prijsuitreiking startte haar groep meteen op het onderdeel balk. De eerste turnster van de 8, turnde een bijna perfecte balkoefening. Hierdoor was de toon al snel gezet en moesten de andere deelnemers risico’s nemen om ook op het podium te komen. Irene was als 8e aan de beurt. Met alle oefeningen en cijfers die voorbij kwamen, speelden de zenuwen een grote rol. Met een balk oefeningen op hoog niveau nam Irene veel risico’s om haar uitgangswaarde omhoog te krijgen en turnde hiermee een super mooie oefening. De uitslag voor het cijfer was nog niet zo spannend geweest. Zij kreeg een 14.05. Zo hoog heeft zij dit jaar nog niet gehaald op de balk. Met 0.05 verschil van nummer 1. behaalde zij hiermee de 2e plaats op de balkfinale.

Irène de Vries, afkomstig uit Heemstede, heeft afgelopen zomer een overstap van vereniging gemaakt. De sportvereniging GSV in Heemstede heeft Irene een goede basis en wedstrijdervaring gegeven. De leiding van deze vereniging heeft na 2 volle wedstrijdjaren met veel medailles in de 4e divisie besloten dat Irene niet meer de uitdaging kon vinden die zij met haar talent nodig had.

Sinds deze zomer traint zij 9 uur per week bij Sportclub HLC in Haarlem op een hoger niveau (N3) dan voorheen. Waar zij naast de basistrainingen ook elke week nieuwe onderdelen kan oefenen in de turnhal van het Cios. Met als doel om nog vele jaren deel te nemen aan wedstrijden in de 2e of 1e divisie van de turnsport.  Zowel GSV als HLC zijn trots op de prestaties van Irène.

Voor uitslagen en foto’s van deze en andere wedstrijden van Sportclub HLC kijk op: www.sportclubHLC.nl

Kampioenschappen.