Heemstede in top 25 ‘Wecycle-actie’

Park Meermond uit Heemstede ontvangt een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle. Inwoners uit de gemeente Heemstede steunden dit lokale goede doel door afgedankte apparaten of spaarlampen (e-waste) in te leveren bij de milieustraat. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Wie op de milieustraat e-waste inleverde, kon punten scoren voor het lokale goede doel. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van €1.000,- voor het gekozen lokale goede doel.

Doel van de actie in 330 gemeenten is om het inleveren te stimuleren van vooral kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid.

Op 1 oktober dit jaar start een nieuwe ronde van de inzamelactie. Alle gemeenten kunnen wederom een eigen lokaal goed doel opgeven. Mocht de gemeente dit niet doen, dan maakt automatisch de lokale Oranjevereniging kans op de sponsorcheque.