Heemstede drie weken lang uitgebreid op TV

BNN/VARA is een jaar bezig geweest om in Heemstede opnames te maken van doorsnee Heemstedenaren met een verhaal. De serie heet ‘Typisch Heemstede’.

Een jaar terug kwam de redactie bij de schrijver van dit artikel op bezoek om eens te praten over hoe, wie, wat, waar in Heemstede. Vervolgens is de redactie opzoek gegaan naar personen die zo’n beetje ‘doorsnede inwoners’ zijn. De gefilmde personen zijn gevolgd in hun dagelijkse bezigheden. Wat gaat er schuil achter de hekken van de landgoederen? Is iedereen in Heemstede in goede doen? Wie wonen en werken er en gaat ook hier achter elke voordeur een verhaal schuil?

Gedurende 12 afleveringen kan de rest van Heemstede en Nederland kennismaken met voor hen in de meeste gevallen nog onbekende inwoners. Maud die werkte als docent Nederlands gooide het roer om en begon haar eigen hondenuitlaatservice. Mohammed Alhamwi is gevlucht uit Syrië. Bij de roeivereniging Het Spaarne helpt hij de bootsman en studeert hij met hulp van Reini Elkerbout voor zijn inburgeringsexamen. Lucinda Kuik-van den Bos is gevolgd op landgoed Ipenrode waar de financiën ontbreken om het grote terrein in goede staat te houden. Jochem van Eeghen geeft een rondleiding op zijn buitenplaats Berkenrode. De dames van bakkerij De Zoete laten zien hoe fysiek zwaar het bakken van taarten is. Badr Bada bestiert een Marokkaanse winkel waar hij het assortiment heeft aangepast aan de inwoners van Heemstede. Je kunt er in Heemstede niet omheen Arno Koek van boekhandel Blokker te portretteren. In zijn zaak is altijd iets bijzonders te doen maar hoe doet hij dat?

Heemstede kent veel au pairs. Au pair Firsty Andreati uit Indonesië gaat in haar vrije uurtjes Nederland verkennen. Niels Vos sport met een groep bij roeivereniging Het Spaarne. Een groep met aangepast roeien voor mensen met een beperking. De in Heemstede geboren Armeense Carmen Aykaz is met haar acht jaar de jongste. Zij koestert haar Armeense afkomst.

Al met al een uitzending om naar uit te kijken voor een ieder die Heemstede nader wil leren kenen. De uitzendingen zijn wekelijks van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 te zien. De eerste uitzending is maandag aanstaande 4 maart. 

Eric van Westerloo