Heel persoonlijke tentoonstelling Hannie Schaft en verzetsvriendinnen

De meeste Haarlemmers kennen de verhalen over Hannie Schaft en haar verzetsvriendinnen, de zusjes Truus en Freddie Oversteegen. Jonge meiden nog als de oorlog uitbreekt, die het lef hebben ingrijpende beslissingen te nemen. Na jaren in het verzet werd Hannie op 17 april 1945 doodgeschoten, drie weken voor de bevrijding.

Nooit eerder is in Haarlem zo’n persoonlijke tentoonstelling over het leven van deze drie jonge vrouwen gemaakt. Een expositie die ook voor kinderen heel toegankelijk is.

Te zien zijn Hannies sieraden, tasje en kindertekeningen. Familiefoto’s, maar ook foto’s uit het verzet, haar pistool en bril die zij ging dragen om zich te vermommen. Voor kinderen zijn er speurtochten en iedere bezoeker wordt gevraagd mee te denken over wat vrijheid voor hun betekent.

De tentoonstelling Vrouwen in verzet is te zien tot en met 7 januari 2018 in Museum Haarlem aan het Groot Heiligland 47. Het museum is zeven dagen per week geopend. Info: http://www.museumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar info@museumhaarlem.nl of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 5422427.

Hannie (rechts) en Truus.