HBC Jeugdweekend een waar feest!

Op vrijdag 26 augustus begon voor de 33ste keer het HBC Jeugdweekend. Dit weekend wordt voor de mini’s tot en met de C-junioren georganiseerd, waarbij de kinderen in tenten op het Sportpark HBC slapen. Na het inschrijven en het openingsspel werd de vlag gehesen en begon standaard getrouw het voetbaltoernooi voor alle deelnemers. In de avond was er voor de jongste groep een vossenjacht in Meermond georganiseerd, en voor de oudere jeugd een cryptische puzzeltocht mét schrikelementen. De puzzeltocht begon uiteraard op het HBC terrein waarna de kinderen met hun begeleiders de route moesten zien te puzzelen waarbij ook letters gevonden moesten worden. De letters waren door goed te kijken, te rekenen en te zoeken op diverse plaatsen te vinden. Moe gelopen is een gedeelte van de kinderen naar bed gegaan, maar uiteraard waren er kinderen die tot in de kleine uurtjes op wilden blijven.

De volgende dag werd het voetbaltoernooi voortgezet en in de middag waren diverse spellen voor de teams uitgezet, zoals levende doelen, cup schieten, voethonkbal, etc. Vanwege de hitte was er een waterspel ingelast om verkoeling te brengen. De kinderen mochten na de gesponsorde BBQ van slagerij v/d Werff hun Zeskamp joker en yell maken. De yell is doorslaggevend bij en voor de einduitslag. In de avond was er voor de kleintjes leven stratego uitgezet en voor de oudere kinderen was er een voetvolley toernooi. Het was een drukke dag, waardoor heel veel kinderen al vroeg naar bed gingen. Op de zondag is er traditiegetrouw een zeskamp uitgezet met heel veel leuke spellen zoals sponsbroeken, sjoelbak, hindernissen. De teams kunnen dan op een bepaald spel hun joker inzetten waardoor zij dubbele punten kunnen verdienen. Nadat de punten geteld waren bleek het een nek aan nek race tussen team Fuchsia, team Geel en team Lichtblauw. Uiteindelijk heeft de yell de doorslag gegeven en is Lichtblauw tot winnaar uitgeroepen.

Voor de 124 kinderen en hun ruim 50 begeleiders was het een waar feest dat mede geholpen werd door het mooie weer. Het Jeugdweekend mag zich verheugen op een toenemende belangstelling onder de jeugd waardoor het steeds grootser wordt.