Harry Potter in Heemstede

Om de nieuwste uitgave van J.K. Rowling’s Harry Potter onder de aandacht te brengen had eigenaar Arno Koek van boekhandel Blokker iets ludieks bedacht. Op zondagmorgen 31 juli was het moment daar om The Cursed Child Parts I & II in de verkoop te brengen. Het moment van verkopen heeft bij topschrijvers nogal wat voeten in de aarde. Op dezelfde dag werd in het Londense West End het boek als theaterstuk opgevoerd. Tot aanvang van deze voorstelling mocht het boek nergens ter wereld worden verkocht. Ook Arno moest wachten tot het moment daar was. Bij vermaarde schrijvers proberen uitgevers alles rond de uitgave te controleren en te sturen. Arno Koek wilde lezend Heemstede de kans bieden het boek al op zondag, zodra het mocht, te kunnen aanschaffen. Om de spanning op te voeren lazen Emma van Muiswinkel, Elisa Somsen en Bart Sietsema, in perfect Engels, enige stukken voor uit het nieuwe boek. Getooid met de kenmerkende Harry Potter zwarte puntmuts werd het muisstille publiek door hen vast in de stemming gebracht.

Bart en Emma zijn dit jaar afgestudeerd aan de toneelschool in Amsterdam. Zij konden dit optreden bijschrijven aan hun toekomstige theaterloopbaan.

Na hun optreden was het de beurt aan het publiek om het boek aan te schaffen. Voor wie dat wilde lag er een heerlijk gezond ontbijt te wachten. Schrijfster J.K. Rowling heeft een punt gezet achter haar personage Harry Potter. Dit is haar laatste boek uit een lange reeks. Voorlopig is het boek alleen nog in de Engelse versie te koop. Op 18 november komt de Nederlandse vertaling beschikbaar.

Duizenden Harry Potter fans stonden wereldwijd al vroeg voor de boekhandels. Dus waarom niet in Heemstede moet Arno Koek gedacht hebben. Zelf gekleed in een Harry Potter T Shirt kon hij tevreden terugkijken op een leuke invulling van deze toch wel iets wat bijzondere dag.

Eric van Westerloo