Hardloopclinic voor de Bevrijdingsrun

Bevrijdingspop Haarlem organiseert op maandagavond 4 april de Bevrijdingsrun, een hardloopclinic onder leiding van ervaren hardlooptrainers. De Bevrijdingsrun is de laatste in een reeks van vier evenementen die Bevrijdingspop organiseert om het thema ‘Vrijheid is niet vanzelfsprekend’ onder de aandacht te brengen. De Bevrijdingsrun is een clinic voor lopers en loopsters van alle niveaus. Tijdens de clinic gaan deelnemers van 19.00 tot 20.30 uur met elkaar sporten en krijgen ze tips en trucs van ervaren hardlooptrainers. Dit alles in de wetenschap dat dat hier in Nederland in alle vrijheid kan. Iets waar ruim 70 jaar geleden in ons land hard voor is gestreden en wat in andere delen van de wereld helaas nog niet altijd het geval is.

De Bevrijdingsrun wordt georganiseerd door Bevrijdingspop en start en finisht bij het prieel in de Haarlemmerhout in Haarlem. Hier staat over een maand het hoofdpodium van Bevrijdingspop en vinden op 4 en 5 mei het Herdenkingsconcert en Bevrijdingspop plaats. Deelname aan de Bevrijdingsrun is gratis, maar vol is vol!  Aanmelden kan via de site van Bevrijdingspop: bevrijdingspop.nl. Alle deelnemers ontvangen een T-shirt en een polsbandje.

Bevrijdingspop Haarlem is het oudste bevrijdingsfestival van Nederland. Onder het thema Vrijheid is niet vanzelfsprekend wordt aandacht geschonken aan het herdenken en vieren van onze vrijheid. Het feit dat we in ons land in vrijheid mogen leven, verdient meer aandacht dan alleen op 5 mei. Daarom organiseert Bevrijdingspop Haarlem in de aanloop naar het Bevrijdingsfestival een aantal vrijheidsevenementen. Op 1 januari, 2 februari en 3 maart vonden achtereenvolgens de Bevrijdingsduik, het Bevrijdingsdebat en de Bevrijdingswandeling plaats. De Bevrijdingsrun is de laatste in een reeks van vier evenementen rondom het thema, om op 5 mei af te sluiten met de 36e editie van Bevrijdingspop in de Haarlemmerhout.