Haltes bus 50 Herenweg vervallen tijdelijk

Van maandag 16 januari tot eind juli 2017 wordt gewerkt aan de reconstructie van de Herenweg fase 4. Het deel tussen de Rijnlaan en de grens met Bennebroek wordt dan opgeknapt. Tijdens de werkzaamheden is dit gedeelte van de Herenweg (N208) gemeente Heemstede voor gemotoriseerd verkeer in noordelijke richting (richting Haarlem) afgesloten. Buslijn 50 Haarlem-Leiden rijdt gedurende de hele periode in beide richtingen via Glipperweg-Glipper Dreef en Heemsteedse Dreef; alle haltes op Herenweg en Wagenweg vervallen.

Vanaf maandag 16 januari is de Herenweg tussen Prinsenlaan en Rijnlaan afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer in noordelijke richting, dus richting Haarlem. De weg is wel open voor verkeer in zuidelijke richting, dus richting Bennebroek.
Buslijn 50 heeft zijn route in beide richtingen aangepast en rijdt gedurende de hele periode dat er aan de weg wordt gewerkt via Glipper Dreef-Heemsteedse Dreef-Dreef. Dit betekent dat lijn 50 in deze periode niet over de Herenweg en Wagenweg rijdt! Fietsers en voetgangers kunnen wel in beide richtingen gebruik blijven maken van de Herenweg.

Het doorgaande verkeer uit zuidelijke richting wordt omgeleid via de Prinsenlaan- Glipper Dreef-Van Merlenlaan. Verkeer uit noordelijke richting kan gewoon via de Herenweg naar Bennebroek. De werkzaamheden zijn zo gepland dat het bloemencorso gewoon gebruik kan maken van de Herenweg.

Buslijn 50 Leiden-Haarlem rijdt vanaf maandag 16 januari tot eind juli 2017 een alternatieve route in beide richtingen. In deze periode rijdt lijn 50 via Bennebroekerlaan-Binnenweg-Glipperweg-Glipper Dreef-Valkenburgerlaan-Heemsteedse Dreef (N201)-Zuiderhoutlaan-N205-Dreef. Dit betekent dat alle haltes op de Herenweg (Heemstede) en Wagenweg (Haarlem) vervallen!
Fietsers en voetgangers worden langs de werkzaamheden geleid. Daarbij moet men er rekening mee houden dat het fietsverkeer in twee richtingen over één fietspad wordt geleid. De opknapbeurt van de Herenweg vindt plaats in vier fasen. De eerste drie fasen zijn tussen 2011 en 2013 uitgevoerd. Deze laatste fase 4 werd eerder uitgesteld door bezuinigingen.

Actuele informatie over de werkzaamheden en omleidingen staat op www.heemstede.nl àPlannen en projecten à Herinrichting Herenweg, fase 4.
Op www.arriva.nl staat actuele informatie over de gewijzigde dienstregeling voor de buslijn 50. Een reis met het openbaar vervoer plannen kan op www.ov9292.nl.