Hageveld in de bres voor Voedselbank: doneert u ook?

Toen RTV Noord-Holland een paar maanden geleden aan Atheneum College Hageveld vroeg mee te doen aan een actie voor de Voedselbank zei ze volmondig ‘ja’. Intussen is de school volop bezig voor het goede doel. Het college probeert 50 kerstpakketten samen te stellen bij de Voedselbank.

Doordat vorig jaar de opbrengst van het goede doel toen (Serious Request) veel bedroeg, ligt de lat dit jaar hoog. De leerlingen vinden dit geen probleem, ze pakken het project vol enthousiasme aan.

Zo vroegen ze een collectevergunning aan en belden ze verschillende bedrijven in en rond Heemstede met het verzoek de Voedselbank te sponseren.

Albert Heijn, Bakker Bertram, Bakkerij Van Dijk, Bergtoppers, Dekamarkt, Hubo, Juul, Ipa-acon, Kaldi, Qual-IT Bv en Slagerij Van Der Geest steunen vol enthousiasme dit goede doel. Inmiddels hebben de leerlingen meer dan vijfhonderd euro aan boodschappengeld opgehaald en daar ongeveer veertig dozen mee weten te vullen. Ook zijn ze op televisie en radio geweest en hebben ze de Heemsteedse inwoners en zichzelf bewuster gemaakt van de situatie van sommige mensen in Nederland.

Natuurlijk kunt u deze klas helpen zoveel mogelijk mensen een prachtige kerst te bezorgen, dit kunt u doen door lang houdbaar voedsel, zoals blikgroente, cosmetica of broodbeleg bij de balie van College Hageveld tussen 8.30 en 16.00 uur af te geven of geld te storten op NL81 ABNA 04420 119 03. Dit kan tot woensdag 16 december 16.00 uur.