Haarlemse thrillerauteur te gast in Haarlemse boekwinkel

Zaterdag 23 juli is thrillerauteur Florian Boland tussen 14.00 en 16.00 uur te gast bij H. de Vries Boeken in Haarlem. De ijzeren engel is een spannende, plot gedreven roman tegen de intrigerende achtergrond van de psychiatrische hulpverlening, die zich grotendeels in Haarlem en omgeving afspeelt.

De lezer zal de kliniek in De ijzeren engel als het voormalig psychiatrisch ziekenhuis ‘de Geestgronden’, in het aan Haarlem grenzende Bloemendaal herkennen. Florian Boland kent de omgeving goed omdat hij bij de gemeente Bloemendaal heeft gewerkt. De serene sfeer die uitgaat van het parkachtige terrein, omgeven door de bossen westelijk van Haarlem, heeft in De ijzeren engel een centrale rol.
De negenentwintigjarige Mark probeert te ontsnappen uit de schaduw van zijn vader – een ontspoorde psychiater die zijn gezin verliet voor de Bhagwan-sekte. Hij is net gestart als assistent-psychiater bij een kliniek in Haarlem, wanneer Julian Kroon, een voormalig cadet aan de KMA, wordt opgenomen. Mark raakt gefascineerd door deze zwijgende patiënt, niet in de laatste plaats doordat er allerlei vreemde zaken gebeuren rondom Julian. Waarom liegen Julians collega-cadetten? Welke rol speelt Marks dominante vader? En wie is de mysterieuze bezoeker? Mark probeert de raadsels rondom Julian op te lossen binnen de grenzen van zijn beroep. Maar al snel beseft hij dat hij – net als zijn vader – tot minder orthodoxe methodes moet overgaan om Julian te helpen.

Florian Boland studeerde bestuurskunde. Hij debuteerde in 2008 met De tweede Gratinée, een kort verhaal in tijdschrift De Gids. Naast schrijver is hij bestuursadviseur. Florian heeft gewoond en gewerkt in Duitsland, Spanje, Luxemburg en Israël. De ijzeren engel (€19,99) is verschenen bij uitgeverij Pepper Books. Tussen 14.00 en 16.00 uur is hij te gast bij H. de Vries Boeken (Gedempte Oude Gracht 27).