Haarlemse Nieuwe brengt 6500 euro op!

Op zaterdag 18 juni vond de ‘Haarlemse Nieuwe’ plaats, een nieuw culinaire evenement in het clubhuis van de Koninklijke HFC. Doel was het inzamelen van geld voor de gehandicapten voetbalteams van HFC en voor het Jeugd Sportfonds, afdeling Haarlem. De verkoop van toegangskaarten en een veiling van bijzondere spullen leverden uiteindelijk in totaal €6500,- op! Presentatrice en columniste Barbara Barend rijkte de cheques uit aan Wim Vogel van het G-voetbal en Babette van de Weg van het Jeugd Sportfonds.

De Haarlemse Nieuwe werd ingeluid om 17.00 uur, waarna de beste haring en andere vissoorten uit de regio werden geserveerd met champagne in het voor deze speciale gelegenheid sfeervol ingerichte clubhuis van HFC. Onder begeleiding van horecaondernemer Rick Claus als veilingmeester werd er vervolgens ruim geboden op fantastische veilingstukken, waaronder een door alle Ajax-spelers én Frank de Boer gesigneerde pet, een workshop True Storytelling (over geloofwaardige merkverhalen) van reclamebureau Truman en een diner in de Herenkamer (Warmoesstraat) inclusief sloep voor 8 personen. Ook een prachtige, authentieke foto van de aftrap van de voetbalwedstrijd Nederland-België in april 1910 op het veld van HFC vond gretig aftrek. Na het culinaire deel werd van 20.00 uur tot middernacht gefeest met zanger Jeffrey van Es en dj Nick.

De succesvolle avond was georganiseerd door Tafelronde 10 Haarlem, een goede doelenclub voor mannen tussen de 30 en de 40. Tafelronde 10 Haarlem en HFC vinden het belangrijk dat álle kinderen kunnen sporten, zodat zij zich ontwikkelen op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Bij HFC spelen veertig kinderen en jongeren verdeeld over vier G(ehandicapten)-teams. Een deel van de jonge HFC-voetballers met een beperking heeft hiervoor, ondanks de intensieve begeleiding door ruim tien vrijwilligers en de faciliteiten die HFC biedt, financiële ondersteuning nodig. Dat geldt ook voor steeds meer kinderen in Haarlem en omstreken die op of onder de armoedegrens leven. Het Jeugd Sportfonds geeft deze kinderen, van 4 tot 18 jaar, sportkansen door hun contributie en, in bepaalde gevallen, sportattributen te betalen.