Gouden tentharing voor Marlies Zuurendonk

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Scouting Regio Haarlem, vrijdag 8 januari, is de ‘scoutingvrijwilliger van het jaar 2015’ uitgereikt. Er waren 10 scouts/groepen genomineerd. Van onderhoudsmensen, trainers, organisatoren en regionale duizendpoten.
De winnaar is geworden Marlies Zuurendonk. Zij kreeg uit handen van de voorzitter Cor Geldhof een bon voor de scoutshop en de gouden tentharing (symbool voor onmisbaar binnen scouting).
De veelzijdigheid en haar enthousiasme en haar jonge leeftijd gaven bij de jury de doorslag voor haar te kiezen. Marlies is iemand de veelzijdigheid van scouting uitstraalt. En zij is een van de vele jonge leidinggevenden binnen de regio. Deze vrijwilligers zijn een onmisbare schakel om scouting door te geven aan de jeugd.
Allereerst is Marlies een waardevolle aanvulling als Sherpa begeleiding bij de WABO in Heemstede, waar ze ook helpt en initiatieven neemt voor bijvoorbeeld een themaopkomst met Minions voor de hele groep. Daarnaast doet ze het materiaalbeheer bij scouting Bos en Duin in Bloemendaal, zodat daar de juiste materialen voor de scouts op orde en beschikbaar zijn.
Marlies is staflid op het scouting kampeerterrein het Naaldenveld in Bentveld, waar ze de kampeerders ontvangt, de weg wijst en zorg draagt voor een mooie kampeerplek. Zo rijdt ze stoer op de trekker de bagage en materialen rond en schuwt het niet om mensen aan te spreken op hun gedrag.
Afgelopen jaar is ze, voor ze met haar eigen groep als deelnemer kwam, het opbouwteam van de Haarlem Jamborette in Spaarnwoude komen versterken.
Als je haar vraagt waarom doe je zoveel bij scouting? Dan krijg je te horen: “Ik vind veel dingen leuk en mijn vrienden zijn daar.”
En dat staat als een paal boven water. Veel aanwezigen op de regionale scouting receptie beamen de leuke tijden en de vriendschappen die je binnen scouting opbouwt en je leven lang houdt.