Getuige en Burgernet schakel in aanhoudingszaak

De politie heeft maandagmiddag 26 maart vier verdachten aangehouden na een winkeldiefstal aan de Binnenweg in Heemstede. Rond 15.45 uur zouden de vier mannen de winkeldiefstal hebben gepleegd, waarna middels Burgernet is opgeroepen om uit te kijken naar de verdachten. Zij zouden zich lopend richting de Lanckhorstlaan hebben begeven. Door het verspreide signalement zag een alerte getuige het viertal lopen en schakelde direct de politie in.

Agenten zijn met spoed naar de Zandvoortselaan gereden, waar de mannen liepen. Daar heeft de politie hen staande gehouden en ging over tot aanhouding. Een van de verdachten begon zich hevig te misdragen. Hij schold agenten uit en werkte fysiek tegen, waarop hij tegen de grond is gewerkt. Er zijn twee extra eenheden ter plaatse gekomen vanwege de situatie.

De vier zijn naar het politiebureau overgebracht voor verder onderzoek. Bij het fouilleren van de verdachten zijn een fles drank en een mes aangetroffen. De fles is in beslag genomen als bewijsmateriaal. Een agent raakte lichtgewond bij de aanhouding als gevolg van het verzet.

Op de foto een van de verdachten. Beeld: NieuwsFoto / Laurens Bosch