Genieten van romantiek en liefde tijdens concert in Groenmarktkerk

Haarlem – Het Haarlems Symfonisch Blaasorkest geeft op zondag 26 juni een concert in de Groenmarktkerk. De aanvang is om 14.00 uur. Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de kerk op het adres Nieuwe Groenmarkt 14 in Haarlem. De toegang bedraagt € 12,50.

Het orkest staat onder leiding van Misha Sporck, de vaste dirigent van het orkest. Soliste is Esther van der Ploeg op hobo d’amore. Het thema van het concert is ‘Romantiek en Liefde’. Toehoorders kunnen genieten van bekende en minder bekende werken zoals Romeo & Juliet van Tchaikovsky en een compilatie uit de West Side Story van Bernstein. Esther van der Ploeg soleert in twee delen van het concert voor hobo d’amore van Bach (BWV 1055r) en het concert voor hobo en strijkers van Vaughan-Williams.

Het Haarlems Symfonisch Blaasorkest is in 1952 opgericht. Het treedt zal jaren met veel enthousiasme op in en buiten Haarlem. Het repertoire bestaat uit klassieke stukken die voor harmonieorkest zijn bewerkt. De dirigent, Misha Sporck, studeerde hoorn en compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Conservatorium van Amsterdam. Als Erasmus student studeerde hij aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Naast het dirigeren van verschillende blaasorkesten componeerde hij al enkele werken voor harmonie- en fanfareorkesten.

Momenteel dirigeert Misha naast het Symfonisch Blaasorkest Haarlem de St. Jan’s Fanfare Zoeterwoude. De soliste, Esther van der ploeg, studeerde hobo aan het conservatorium in Rotterdam. In juni 2017 behaalde zij de Master of Music aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Ze speelt als freelancer bij verschillende Nederlandse orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest en het Residentie Orkest en vormt ook een duo met de pianiste Yukiko Hasegawa, met wie zij regelmatig concerten geeft. Uit 30 blazers bestaat het orkest en zij repeteren wekelijks op dinsdagavond in Schalkwijk. Nieuwe leden zijn altijd welkom!

Foto: Dirigent Misha Sporck. Aangeleverd.