Gemeentemedewerkers staan op straat

De gemeente Heemstede gaat op zaterdag 4 maart en woensdag 8 maart met een mobiele informatiestand en een koffiewagen langs bij de winkelgebieden. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om – onder het genot van een kopje koffie- ter plekke te reageren op de ideeën om de winkelgebieden in Heemstede verder te verbeteren. Maatregelen gaan over bijvoorbeeld parkeren voor auto’s en fietsen; route naar de winkelgebieden; fietsstroken, oversteekplaatsen en de voorrangsregeling op de Binnenweg; bloembakken of ander groen; bankjes; het schoonhouden van de winkelgebieden. Andere ideeën zijn natuurlijk ook welkom!

Locaties

Op zaterdag 4 maart vindt u gemeentemedewerkers tussen 9.30 en 15.00 uur in de Raadhuisstraat & Binnenweg achtereenvolgens op het plein bij de dorpspomp, het ontmoetingsplein van de Binnenweg (in de buurt van de Hema) en bij de Binnendoor. Tussen 15.30 en 17.00 uur staan ze in de Jan van Goyenstraat bij de PLUS-supermarkt.

Op woensdag 8 maart staan zij in de ochtend op de weekmarkt in de Valkenburgerlaan. Vanaf circa 13.00 uur komen ze naar De Glip bij de COOP-supermarkt. Vanaf circa 15.00 dan op de Zandvoortselaan  in de buurt van Albert Heijn.

Aan de slag

Nu er in 2016 een visie voor de winkelcentra is gemaakt, is het tijd om concreet aan de slag te gaan. Zodat het nu en in de toekomst prettig en gevarieerd winkelen is in Heemstede. De medewerkers van de gemeente komen de plannen om de winkelgebieden te behouden en versterken toelichten en bespreken. En dat doen ze waar ondernemers en consumenten te vinden zijn: in de winkelgebieden zelf!

Eerder zijn de voorstellen al per winkelgebied overlegd met de betreffende ondernemers. Op 16 maart bespreekt de raadscommissie Ruimte de verbetervoorstellen. Daarbij worden alle ingezamelde reacties, inclusief die van 4 en 8 maart, meegenomen. Het is de bedoeling dat de raad op 1 juni 2017 een definitief besluit neemt over het pakket van maatregelen.