Geheimzinnige vogels, die bosuilen

Op woensdag 2 maart organiseert IVN Afdeling Midden Kennemerland een avond excursie op het landgoed Marquette in Heemskerk voor volwassenen en kinderen. Arend de Jong, IVN-gids, neemt belangstellenden mee om bosuilen te horen en te zien. In de winter vormen de bosuilen paren en gaan zij zich voorbereiden op het nieuwe broedseizoen. Het zijn geheimzinnige vogels, die bosuilen. Hun leven speelt zich voornamelijk af in de nachtelijke uren. Daaraan zijn ze dan ook optimaal aangepast. Zo kunnen ze prima zien bij zelfs het kleinste spoortje maanlicht. Het bekendst is misschien nog wel de spookachtige roep – graag gebruikt in griezelfilms – van de mannetjes, vaak beantwoord door de ijselijke kreet van de vrouwtjes. Door het geluid van de bosuil na te bootsen, zal de bosuil misschien ‘antwoorden’.
Wilt u mee? Trek onopvallende, warme kleding aan en zorg dat de kleding niet te veel lawaai maakt, want dat verstoort de dieren. Een zaklamp mag mee, maar mag alleen aan op advies van de gids.
Het vertrek is om 19.30 uur bij de parkeerplaats van Landgoed Marquette, Marquettelaan 34, Heemskerk. Kosten zijn 4 euro voor volwassen en 2 euro voor kinderen. Gepast geld meenemen.
Aanmelden voor deze excursie via excursieivn@gmail.com onder vermelding van ‘avondexcursie 2 maart’.