Fusie Zorggroep Reinalda en Kennemerhart een feit 

Zuid-Kennemerland – Zorggroep Reinalda en Kennemerhart werken al jaren met plezier en in goede harmonie samen. Op vrijdag 1 juli 2022 vloeit die samenwerking over in een fusie en gaat de nieuwe fusie-organisatie verder onder de naam Kennemerhart. Alle zorglocaties behouden hun eigen naam, herkenbaarheid en lokale identiteit. Carolien Koning, Cedric van der Meulen en Audrey van Schaik vormen met elkaar het bestuur van Kennemerhart. 

“Wij zien het als een grote verantwoordelijkheid om elke oudere die zorg en aandacht te kunnen bieden die hij of zij nodig heeft”, zegt Audrey van Schaik, voorzitter Raad van Bestuur Kennemerhart. “We zijn ervan overtuigd dat wij door deze fusie onze bewoners en cliënten nog beter kunnen ondersteunen en samen sterker en beter voorbereid zijn op de enorme opgave in de ouderenzorg die er nu en in de toekomst ligt. Door de fusie bieden wij een verbreding en verdieping van zorg, met specialismen zoals Parkinson, NAH en dementie met complex probleemgedrag. Wij zijn trots op al onze medewerkers en vrijwilligers die dit mogelijk maken.” 

“Vanaf 1 juli bieden wij als nieuwe fusie-organisatie met ongeveer 2.300 betrokken medewerkers en ruim 850 betrokken vrijwilligers meer keuzemogelijkheden voor (toekomstige) cliënten op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Wij zijn een ouderenzorgorganisatie die het gehele palet aan diensten in de ouderenzorg aanbiedt in de regio Zuid-Kennemerland”, vult bestuurslid Carolien Koning aan. “Twee organisaties samenvoegen vraagt extra tijd en aandacht. Op 1 juli zijn nog niet alle systemen en processen samengevoegd. De komende maanden wordt ingezet op een succesvolle integratie van beide organisaties. De kwaliteit van zorg blijft te allen tijde onze prioriteit.” 

“Doordat wij onze krachten nu bundelen kunnen wij meer opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden bieden aan medewerkers. Iets wat wij ontzettend belangrijk vinden als werkgever”, vertelt bestuurslid Cedric van der Meulen. “Onze medewerkers staan 24/7 klaar voor cliënten, kwetsbare mensen in de samenleving. Ik vind het knap hoe zij dat doen en zie welke belangrijke maatschappelijke bijdrage zij leveren. Wij verheugen ons op de toekomst. Met tevreden cliënten, medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners.” 

Gelijk in de eerste week na de fusiedatum organiseert Kennemerhart het zogenoemde ‘Fusie Festival’ voor medewerkers en vrijwilligers. Audrey van Schaik: “De afgelopen coronaperiode is intensief geweest voor de zorg. Daarom biedt dit festival een goede gelegenheid om elkaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten, plezier te maken en elkaar beter te leren kennen.” 

Beeld (aangeleverd): Audrey van Schaik, Cedric van der Meulen, Carolien Koning.