Frivoliteiten en een stuk of wat serieuze gedachten

Donderdag 10 november geeft Joyce Roodnat bij boekhandel Blokker een lezing over haar boek ‘Volgens Fiep’, een boek met teksten bij de tekeningen van Fiep Westendorp.

Joyce Roodnat: “Fiep illustreerde teksten. Ik koos voor de omgekeerde route. Bij haar prachtige tekeningen schreef ik kleine verhalen, wat frivoliteiten, en een stuk of wat serieuze gedachtes. Waanzin is wijsheid, dat is de les van Fiep Westendorp. En die les wil ik graag doorgeven. Het werk van Fiep Westendorp is nog altijd springlevend. Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Voor Volgens Fiep liet Joyce Roodnat zich inspireren door de veelzijdigheid van het werk van Fiep Westendorp. Roodnat schreef bij honderd illustraties van Westendorp wijsheden, levenslessen en andere frivoliteiten.”

Op 17 december 2016 is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend. Aanvang van de avond is 20.00 uur en de toegang bedraagt €5. Reserveren is gewenst: 023-5282472 of info@boekhandelblokker.nl