Floris van der Kroon: “Verder ontwikkelen bij beste team van de wereld”

Bloemendaal – Floris van der Kroon (26) speelt met ingang van het nieuwe seizoen op ‘t Kopje. De middenvelder verruilt daarmee het lichtblauwe shirt van HGC voor het oranje van Bloemendaal. “Ik vind het een heel grote eer om voor deze club en in dit team te mogen spelen. Van jongs af aan heb ik opgekeken naar Bloemendaal. Het is een geweldige kans dat ik me verder kan ontwikkelen bij het beste team van de wereld.”

Floris van der Kroon mag dan nieuw zijn in de ploeg van Rock Mathijssen, onbekend is de hockeyer absoluut niet. Floris Wortelboer is een van zijn beste vrienden waar hij jarenlang in de jeugd bij Push mee speelde. Ook met Teun Beins heeft Floris van der Kroon in het veld gestaan.

Dat zijn vriendin Pien Tol al vanaf de Musjes bij Bloemendaal speelt, nu in dames 1, was geen doorslaggevend argument. “Natuurlijk is het leuk dat we samen bij dezelfde club zitten, maar het team de uitstraling van de club, de saamhorigheid en het familiegevoel zijn het allerbelangrijkste.” Zijn werk als fysiotherapeut denkt hij goed te kunnen combineren met zijn top sportcarrière. “Voor mij staat hockey op nummer 1 en daar krijg ik ook de ruimte voor.”

Michiel Hilders van de Commissie Tophockey is enthousiast over Floris. “Hij is een multifunctionele speler die zowel achterin als op het middenveld kan spelen. Het is een goede bekende van de groep en past als persoon prima bij dit team.”

Naast de komst van Van der Kroon heeft Tim Swaen aangegeven langer bij Bloemendaal te willen blijven. Ook dat stemt tot grote tevredenheid bij Michiel Hilders.

Beeld: Koen Suyk.