‘Filosofie behulpzaam in het alledaagse leven’

Donderdag 18 oktober geeft Lammert Kamphuis een lezing over zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven, ’s avonds om 20.00 uur bij Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 in Heemstede.

In achttien prikkelende thema’s laat hij zien hoe filosofie behulpzaam is in het alledaagse leven.

‘Het leven is als wakker worden op een podium. Het toneelstuk waarin je terecht bent gekomen is al begonnen.’  Voor het leven is er geen generale repetitie ingepland. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor wijze raad. Zo helpt Diogenes je om je authentieke zelf te zijn, Epicurus om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje. André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet.

Lammert Kamphuis (verbonden aan The School of Life) staat als filosoof graag voor groepen mensen om hen te prikkelen met zijn filosofische kijk op het alledaagse. Op een persoonlijke en ontspannen manier gaat hij in gesprek over de grote vragen van het leven en daagt hij zijn publiek altijd uit om anders te leren kijken naar zichzelf en hun situatie. Dit doet Lammert door filosofische ideeën uit het verleden en heden op een verfrissende wijze toe te passen op hedendaagse thema’s.

Lammert wordt geprezen voor de manier waarop hij complexe onderwerpen toegankelijk en toepasbaar maakt. Hierdoor weet hij zowel in kleine als in grote settings ruimte te creëren om tot nieuwe perspectieven te komen. Door zijn luchtige toon, humor en open karakter weet hij een sfeer te scheppen waarin goede gesprekken en ideeën als vanzelf opkomen. Lammert inspireert anderen om op een nieuwe manier te kijken, denken en handelen.

Deze bundel biedt troost, geeft rust, verrijkt vriendschappen, creëert begrip voor andersdenkenden en leidt tot meer plezier in je werk.

Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen  en ga zelf aan de slag! Toegang: €7,50.

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472