‘Film heeft enorme impact op bezoekers’

Op zoek naar de wijsheid van inheemse volkeren, maakten Rolf Winters en Renata Heinen samen met hun drie kinderen een wereldreis van meer dan een jaar. Hun ervaringen legden ze vast in de film Down to Earth. ‘Deze film verandert mensen en leidt tot initiatieven die we vooraf nooit hadden kunnen bedenken.’

De film is een groot succes in de Nederlandse filmtheaters en nu eindelijk ook voor een groot publiek te zien in Heemstede. De documentaire heeft in Nederland nu al bijna 100.000 bezoekers getrokken en is daarmee een van de best bezochte documentaires ooit! Bijzonder voor een film die op eigen kracht is gemaakt en gedistribueerd. In samenwerking met HeemsteedsDuurzamer verzorgt Wij De Luifel twee vertoningen, op woensdag 8 en donderdag 16 maart.

Wake up-call

Down to Earth is een wake up-call en een baken van hoop voor de wereld van morgen. De film voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari-woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de Keepers of the Earth laten weinigen onberoerd. De Earth Keepers zien dat het nu tijd is om hun inzichten en wijsheden te delen met iedereen die er klaar voor is.

Napraten
Het blijkt dat de film een enorme impact heeft op veel bezoekers. De film nodigt uit tot actie en biedt een opening voor dialoog over een duurzame toekomst. Na afloop van veel vertoningen is er daarom gelegenheid om met elkaar over de film na te praten.

Wanneer?
 Woensdag 8 maart en Donderdag 16 maart, aanvang 20 uur (met inleiding en nagesprek)
Waar?
 WIJ De Luifel
Herenweg 96
 2101 MP Heemstede
Tickets à € 8,-
Reserveren via http://www.wijheemstede.nl/zoeken/?search=down+to+Earth, of (023) 5483828