‘Farce Majeure’ in Heemstede

Oude tijden herleven bij de theatervoorstelling ‘Dat is uit het leven gegrepen!’ Een terugblik op Farce Majeure, te zien in Theater De Luifel te Heemstede op vrijdag 30 oktober. Jan Fillekers en Henk van der Horst blikken terug op het legendarische televisie programma Farce Majeure. Een voorstelling met de meest gedenkwaardige, grappigste en mooiste momenten uit dit televisieprogramma.

Farce Majeure was een komisch, satirisch en muzikaal televisieprogramma van de NCRV met Alexander Pola, Fred Benavente, Ted de Braak, Jan Fillekers en Henk van der Horst. De muziek van de meeste liedjes was van Harry Bannink. De eerste uitzending van Farce Majeure was op 15 september 1966 en liep onafgebroken tot 1976. Van 1983 tot 1986 werd het nieuw leven ingeblazen. Het programma ging op humoristische wijze in op de actuele gebeurtenissen in Nederland en de wereld, en groeide van eenvoudig vrolijk uit tot scherp satirisch. Het programma was zeer populair. Het is verbazingwekkend hoeveel onderwerpen nog steeds actueel zijn!

Kaarten voor de voorstelling in Heemstede zijn als volgt te bestellen: Via de website http://www.podiaheemstede.nl/voorstellingen/7365-farce-majeure-jan-fillekers-en-henk-van-der-horst