Experimenteren met chemische reacties

Kinderen kunnen in Cruquius Museum deze zomer weer meedoen met de Mad Science Vakantiedagen. Experimenteren met chemische reacties, verschillende constructies testen, speurwerk verrichten, en nog veel meer. Zo kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar tijdens de zomer volop creatief en kritisch denken, problemen oplossen, en natuurlijk vooral veel plezier maken met allerlei spannende en uitdagende proefjes en experimenten. Cruquius Museum is het grootste stoomgemaal ter wereld, en daarmee een prachtige en leerzame locatie voor een week vol wetenschap!

Bij het MAD programma (18 t/m 21 juli) is geen dag hetzelfde! De kinderen leren over moleculen, atomen en chemische reacties, en maken hun eigen kneedgum om mee naar huis te nemen. De andere dag beleven ze een schokkende ervaring, met statische elektriciteit, stroomkringen, en andere stoere experimenten. Ook gaan ze als bioloog en ecoloog aan de slag met hun eigen ecosysteem. En tenslotte leren ze alles over de krachten die we gebruiken om te bewegen op aarde.

Ook met het CRAZY programma (22 t/m 25 aug) hoeven jonge wetenschappers zich geen dag te vervelen. Ze leren van alles over licht en geluid en maken een chemische zaklamp. De kinderen onderzoeken, testen en bouwen hun eigen machine en doen mee aan een race. Ze ontdekken hoe geheim agenten en detectives hun werk doen. Vervolgens sporen ze de verdachten op met vingerafdrukken en nog veel meer onderzoek. Ook leren ze over bruggen en structuren, en testen hun inzicht door een Romeinse brug in elkaar te zetten.

Cruquius Museum en Historisch Museum Haarlemmermeer in Hoofddorp zijn beiden de hele zomer te bezoeken, voor demonstraties, Living History, de Mad Science Vakantiedagen en de tentoonstellingen ‘Mijn Schiphol’ en ‘De Cirkel & Koninklijke Ahrend – vroeger & nu’. Kijk voor de laatste informatie op www.haarlemmermeermuseum.nl.