Excursie voor vroege vogels: dauwtrappen

Voor de echte vroege vogels organiseert IVN Midden Kennemerland op donderdag 5 mei in samenwerking met Camping Geversduin Castricum een traditionele dauwtrap-ochtend. Vroeg uit de veren, want dan is de natuur op z’n mooist. Dauwtrappen doe je ‘officieel’ door in de vroege ochtend met blote voeten door bedauwd gras te lopen, maar met goede wandelschoenen aan neemt Edwin Kapitein jullie graag mee in een mooie wandeling rondom Camping Geversduin.

Rond zonsopgang het duin in om met je oren vogels op te zoeken, leer verschillende vogel geluiden te kennen en beleef het ontwaken in het duin. Misschien ziet u ook konijnen of een vos. Het is een flinke wandeling, met als tussenstop ‘het boetje van Kees’.

De excursie is ook geschikt voor kinderen en hun ouders, maar de kinderen moeten wel gewend zijn om een stuk  in stilte mee te lopen. Geschikte (warme, stille en onopvallende) kleding is gewenst evenals een kleine versnapering en iets te drinken voor onderweg bij de hut.

Deelnemers zijn rond 10.00 weer terug bij het restaurant van de camping.

Je kunt je aanmelden voor deze excursie bij  de receptie van Camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg 205, Castricum (info@campinggeversduin.nl  onder vermelding van de excursie). Vertrek is om 05.30 uur vanaf de receptie. Kosten zijn 4 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen. Graag gepast geld meenemen.