Evenement van de Meerse Ruiters in Haarlemmermeer

Ruitervereniging De Meerse Ruiters organiseert in samenwerking met de Rabobank Regio Schiphol op zondag 5 juni de Rabo Jeugdrubriek voor pony ruiters tot 18 jaar. De pony ruiters, rijdend in de klasse B t/m M2, kunnen één van de drie Rabo Jeugdpakketten winnen inclusief een VIP-arrangement. Het Rabo Jeugdpakket bestaat uit een halster, halstertouw, zadeldekje en informatie over het Rabo Talentenplan. De winnaars worden uitgenodigd om op het terrein van de KNHS te Ermelo diverse clinics te volgen. Tevens krijgen ze de kans om een training bij te wonen van de KNHS-bondcoaches en wordt er een meet&greet georganiseerd met diverse topruiters.

De Rabobank is sinds januari 2002 hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). In het Rabo Talententeam zijn de allerbeste talenten opgenomen uit de onderdelen springen, dressuur en eventing. De teamleden zijn jonger dan 26 jaar en krijgen een budget voor extra trainingen en aanvullende begeleiding, aldus Ron Leegwater (Rabobank Regio Schiphol). Samen met De Meerse Ruiters wordt nu voor het eerst de Rabo Jeugdrubriek in de Haarlemmermeer georganiseerd.

Pony ruiters rijdend in de klasse B t/m M2 kunnen zich nog opgeven voor de dressuurwedstrijd welke gereden worden bij Meers Paarden Centrum te Nieuw-Vennep.