12_2018_bomenkalender-voorkant

Erebomen op de kalender

Wat is er buitengewoner dan een boom? In ons land staan miljoenen bomen en dat vinden we heel gewoon. Maar tussen die miljoenen bomen staat ook een aantal buitengewone bomen, bomen uit de ereklasse. De Bomenstichting heeft de oudste, mooiste, dikste, meest bijzondere bomen van Nederland per provincie geselecteerd en bij elkaar gebracht als Bomen van de ereklasse.

In een land met twaalf provincies, zoals Nederland, vraagt zo’n collectie als het ware om een kalender, met twaalf maanden. Die heeft de Bomenstichting dan ook vervaardigd. Alle provincies komen aan bod met een ereklasseboom. Met de aankoop steun je tegelijkertijd het werk van de Bomenstichting. De kalender voor 2019 kost €14,50 per stuk (exclusief verzendkosten) en is te bestellen in de webwinkel van de Bomenstichting of per e-mail. Voor donateurs van de Bomenstichting en beheerderabonnees is de prijs €13,00. Vanaf tien exemplaren kost de kalender €12,50 per stuk.

De Bomenstichting is een landelijke stichting, opgericht in 1970. De stichting bevordert de zorg en aandacht voor bomen in de stad en op het platteland. De Bomenstichting geeft informatie en advies bij vragen over o.a. dreigende, onnodige kap, ziekte van bomen, onderhoud van monumentale bomen en geschillen over bomen.

Meer informatie over de Bomenstichting vindt u op www.bomenstichting.nl. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via info@bomenstichting.nl of op 020 – 3306008.