Energy Battle, Bosch en Hovenschool doet mee!

In het kader van de Dag van de Duurzaamheid, op maandag 10 oktober, vinden er op tal van plaatsen bijzondere activiteiten plaats. Ook in Heemstede wordt aandacht besteed aan duurzaam leven.

De leerlingen van de Bosch en Hovenschool aan de Adriaan Pauwlaan doen mee met de landelijke Energy Battle van het Klimaatverbond. De Energy Battle is een energiebespaarwedstrijd, waarbij gemeenten samen met inwoners en medewerkers de uitdaging aangaan om zoveel mogelijk energie te besparen.

Op initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda laten bedrijven, inwoners, overheden, scholen en maatschappelijke organisaties samen zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is, maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend.

Een van de activiteiten is de Energy Battle, een landelijke energiebespaarwedstrijd, waarbij gemeenten samen met inwoners maar ook andere doelgroepen de uitdaging aangaan om zoveel mogelijk energie te besparen. Gemiddeld wordt 15% bespaard op stroom en gas. Tijdens de Battle ontdekken deelnemers hoe ze dit kunnen doen. Een maand lang gaan de deelnemers thuis aan de slag. Tijdens deze periode worden de deelnemers zich bewust van het effect van hun gedrag op hun energieverbruik. De gemeente die met drie teams gemiddeld het meeste weet te besparen wint de Energy Battle. Op Warmetruiendag, op 10 februari 2017 wordt de winnende gemeente bekend gemaakt.

Dit jaar doen 23 gemeenten (waaronder Heemstede dus) mee, een record. Lees meer op: www.klimaatverbondenergybattle.nl of www.heemstede.nl

(Archieffoto)