‘Elend und Freude’ in Doopsgezinde kerk Haarlem

Op zondagmiddag 17 april zingt het Haarlems Klein Koor onder leiding van Martine des Tombe over vreugde en verdriet. Niemand beter dan Johann Sebastian Bach weet dergelijke gevoelens in zijn muziek te vertolken. Centraal in dit concert, met als titel ‘Elend und Freude’, staat dan ook zijn bekende motet Jesu, meine Freude en twee andere muziekstukken van deze meester. Naast Bach zingt het koor muziek van Schütz, Bruckner, Pärt en andere componisten. Het concert vindt plaats in de Doopsgezinde Kerk van Haarlem en begint om 15.00 uur.

Zoals de titel al aangeeft, voert het Haarlems Klein Koor het publiek die middag langs uiteenlopende emoties. Liederen vol klachten klinken er, maar ook uitbarstingen van levensvreugde en Godsvertrouwen. Van Bach horen we, afgezien van zijn prachtig symmetrisch opgebouwde Jesu, meine Freude, nog zijn Crucifixus uit de Hohe Messe en het motet Ich lasse dich nicht, du segnest mich denn, een dubbelkorig jeugdwerk.

De begeleiding tijdens dit concert is van Gerrie Meijers (orgel) en Lotte Beukman (cello). Het 26 leden tellende Haarlems Klein Koor staat sinds 2004 onder leiding van Martine des Tombe.

Het concert vindt plaats in de Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24, Haarlem. Het begint om 15.00 uur, toegang vanaf 14.30 uur. Kaarten zijn €13,- in de voorverkoop en €15,- aan de zaal, inclusief consumptie en programmaboekje. Bezoekers jonger dan 18 jaar betalen €5,- Reserveren: www.haarlemskleinkoor.nl/concert/elend-und-freude

 Foto: Wilma Kerkhoff