EenVandaag maakt reportage over de HBM

Heemstede –  Op 17 oktober heeft een team van EenVandaag opnames gemaakt op de HBM (Haemstede Barger Mavo) in Heemstede. De directeur en een aantal leerlingen en ouders is geïnterviewd over hun ervaringen op de (t)huiswerkvrije mavo.

Aanleiding voor de reportage is het onlangs verschenen rapport ‘Aanvullend en particulier onderwijs’ van Arie Slob, minister voor Onderwijs. Uit dit rapport blijkt dat ruim een kwart van de leerlingen van groep 8 en bijna een derde van de middelbare scholieren aanvullend onderwijs krijgen buiten schooltijd. Middelbare scholieren krijgen vaak bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining. Een deel van het aanvullend onderwijs is gratis, een deel betalen de ouders. Kinderen van hoogopgeleide ouders maken vaker gebruik van betaald aanvullend onderwijs. Dit verschil in sociaal-economische achtergronden, leidt tot ongelijke kansen.

EenVandaag ging daarom op zoek naar scholen in Nederland waar dit niet speelt en kwam uit bij de HBM in Heemstede. Afhankelijk van de actualiteit, is de HBM waarschijnlijk te zien op donderdag 24 oktober vanaf 18.15 op NPO 1. 

Foto aangeleverd door HBM.